Oferte locuri de munca top

Un cunoscut dezvoltator rezidential, in faliment

Un dezvoltator rezidențial, devenit cunoscut prin numeroase apariții în presă, pare că a ajuns la final de carieră în domeniul dezvoltărilor imobiliare. Acestuia i-a fost deschisă procedura de faliment, termenul de depunere a cererilor de creanțe fiind până la data de 11 octombrie.

Dezvoltatorul este Dragoș Cincă, proprietar al firmei Forest Properties SRL (fosta Flamingo Park SRL). Acesta este fondatorul rețelei de comercializare produse electrice și electrocasnice Flamingo. Retailerul Flamingo și-a cerut intrarea în insolvență în anul 2009 după ce au eșuat negocierile cu INGBank privind restructurarea unui credit de 17,5 milioane euro.

Potrivit declarațiilor sale, Dragos Cincă a revenit în țară după un exil autoimpus de șapte ani la Londra.

În anul 2015 a anunțat că a investit peste două milioane de euro în proiectul rezidențial Flamingo Park din Corbeanca www.flamingopark.ro. Acesta urma să fie un amplu proiect cu 1000 de case pe un teren de 60 de hectare, după cum a anunțat dezvoltatorul.

Dar, lucrurile nu s-au derulat așa cum promitea dezvoltatorul. Pe forumurile de discuții cumpărătorii primelor case se plângeau că apa de la puțul din cartier era infestată cu bacteria E coli, că nu beneficiau de gaze, curent, pază, dar nici de gradinițe, parc și altele, promise de către dezvoltator. Drumurile din ansamblu nu erau asfaltate, iar cei care au apucat să se mute au adus pietriș pentru a putea circula. Un beneficiar spunea că a plătit taxa de rezervare de 2500 euro iar pentru a o recupera a făcut plângeri la ANPC și DNA, dar fără să aibă speranțe prea mari.

Deschiderea procedurii simplificate de faliment a societății Forest Properties SRL(Flamingo Park), din Comuna Corbeanca a fost notificată de lichidatorul Dragoș-Ionuț Răileanu.

Depunerea cererilor de admitere creanțe se va face între 30 septembrie până la 11 octombrie. Pe 5 noiembrie va fi afișat tabelul definitiv consolidat al creanțelor admise.

 

 

 

Citiți și:

Peste 98 mil lei pentru modernizarea unui muzeu

Aproape 25 mil euro pentru reabilitarea unei cladiri-monument istoric

Teren de 40 ha, pregatit pentru dezvoltari industriale

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/oct 2019

Sus
Translate »