Oferte locuri de munca top

Un distribuitor IT se lanseaza in afaceri cu imobiliare

Plasarea în proprietăți imobiliare a profiturilor obținute din diverse activități economice este o practică tot mai frecventă în rândul companiilor din țara noastră. Această și pentru că veniturile generate din închirierea proprietăților sunt superioare câștigurilor oferite de dobânzile la depozitele bancare.

Așa a procedat și CIT Grup, companie specializată în distribuția de echipamente IT recondiționate. Aceasta a achiziționat sediul Nokia din Timișoara, lansându-se astfel în business-ul imobiliar.

Clădirea în care a funcționat Alcatel-Lucent și ulterior Nokia este situată în centrul Timișoarei, în imediata apropiere a City Business Centre. Are o suprafață închiriabilă de 11.000 mp distribuită pe patru etaje. Valoarea tranzacției a fost de 6.200.000 euro.

Discuțiile și procesul de negociere au durat mai bine de 1 an, clădirea atrăgând interesul mai multor jucători majori din piață, inclusiv fondul de investiții Globalworth.

Dan Iliescu, CEO CIT Grup, a declarat: “Am lansat business-ul de distribuție IT în 2002 și am început primele achiziții imobiliare 10 ani mai târziu, în urma participării la o serie de cursuri de investiții în străinătate. Aceasta este însă prima noastră achiziție majoră (…). Suntem interesați în continuare de achiziții, căutăm clădiri cu potențial mare datorită amplasamentului foarte bun, fie în zona centrală, fie în apropierea unor hub-uri de business consacrate. Vizăm în general companii antreprenoriale care au nevoe de suprafețe mici de 30 – 300 mp și cărora le este foarte greu să accese spații de birouri moderne cu un amplasament foarte bun. Prețurile pe care le oferim sunt de 8 euro / mp pentru prima închiriere a spațiilor de birouri, în această zonă a Timișoarei prețurile se situează între14 euro și19 euro / mp. Țintim să atingem un grad de ocupare de 100% în următoarele 6 luni”.

Din portofoliul CIT Grup mai face parte și o clădire de birouri de 2.400 mp cu un teren aferent de 6.000 mp, închiriată în totalitate, situată în zona Lipovei din Timișoara.

În 2017, CIT Grup a înregistrat venituri de peste 6.000.000 euro. Aproximativ 70% din venituri au fost asigurate de rețeaua proprie de distribuție de produse IT recondiționate.

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.6/sept 2018

Sus
Translate »