Oferte locuri de munca top

Un nou contract semnat pentru Aeroportul Brasov

Un nou contract a fost semnat astăzi în cadrul proiectului de realizare a Aeroportulului Internațional Brașov –Ghimbav.

„Prin semnarea acestui contract intrăm, practic, în linie dreaptă cu execuţia componentelor infrastructurii aeroportuare. Urmează să dăm ordinul de începere a lucrărilor atât pentru cele patru obiecte, cât şi pentru restul de şapte obiecte incluse în contractul pe care l-am încheiat săptămâna trecută. Ambele șantiere au termen de finalizare şase luni, astfel încât sunt asigurate premisele ca până la sfârşitul anului să le avem încheiate. Construirea acestor elemente de infrastructură necesare funcţionalizării Aeroportului Internaţional Braşov înseamnă lucrări a căror valoare ajunge la 63 de milioane de lei, fonduri pe care le asigurăm din bugetul Consiliului Judeţean”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea

Contractul semnat azi vizează realizarea proiectului „Execuție Deviere canal colector Beselcin cu impact asupra drumului perimetral și de acces la echipamente tehnologice, precum și asupra gardului perimetral și a porților de acces – etapa III AIBG; Execuție Sistem de protecție perimetrală (Sistem de televiziune cu circuit închis pentru gard perimetral și zona tehnică), etapa a III-a AIBG”.

Contractorul acestui proiect este Asocierea Consal SRL – SRS Activ SRL, reprezentată prin Laszlo Nagy, administratorul Consal, asociere care şi-a adjudecat această procedură de achiziţie la care au mai participat încă şase operatori economici.

Valoarea totală a contractului este de 25.797.322,42 lei, finanţarea fiind asigurată din bugetul local al Judeţului Braşov pe anul în curs.

Asocierea Consal SRL – RS Activ SRL va realiza lucrările cu ajutorul a două firme subcontractoare, respectiv Brahms International SRL – care urmează să execute 4,84% din lucrările de montare a sistemului de protecție perimetrală, și Flash Lighting Services SA – care va implementa 30% din execuția sistemului de protecție perimetrală.

În cadrul acestui contract a cărui durată este de 6 luni de la emiterea ordinului de începere, sunt planificate patru tipuri de lucrări: construirea drumului tehnologic perimetral şi a acceselor la echipamentele de radionavigaţie; construire împrejmuiri şi porţi; montarea sistemului de protecţie perimetrală (sistem de televiziune cu circuit închis pentru gard perimetral şi zona tehnică); devierea canalului colector Beselcin.

Drumul tehnologic perimetral va fi un drum industrial. El va avea trei tronsoane, va dispune de un fir de circulație, iar lungimea proiectată este de 7,093 km.

Pentru asigurarea condițiilor necesare procesării zborurilor în deplină securitate și realizarea intervențiilor operative în timp real, în caz de încălcare neautorizată a perimetrului aeroportuar, va fi implementat un sistem de protecție perimetrală pentru gardul perimetral și zona tehnică.

Astfel, urmează să fie instalat un sistem de televiziune cu circuit închis (TVCI) digital de supraveghere video a perimetrului pe timp de zi și de noapte, dotat cu camere video performante, în tehnologie IP.

Sistemul de TVCI va fi dublat de un sistem de detecție și alarmare la efracție redundant, cu senzori plasați pe gardul perimetral pentru alarmarea în caz de încălcare neautorizată a perimetrului și verificarea vizuală a evenimentelor pentru reacții adecvate. Centralizarea tuturor informațiilor colectate de la cele două sisteme va fi efectuată în Dispeceratul de Securitate al aeroportului, amplasat în zona administrativă a terminalului.

În ceea ce priveşte devierea canalului colector Beselcin, soluţia propusă survine analizei debitelor pe care a realizat-o Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie şi care a fost avizată de către Sistemul de Gospodărire a Apelor Braşov, astfel încât întreaga lucrare poate fi executată pe domeniul public al judeţului Braşov, nefiind necesare exproprieri suplimentare. Mai mult, noul traseu al canalului Beselcin va prelua şi debitele unui canal din administrarea ANIF care este prezent în extremitatea nord-estică a aeroportului.

Lucrările care urmează să fie realizate sunt amenajarea pârâului Beselcin pe o lungime de 1,99 km, extinderea căminului existent CV149, extinderea debușeului în pârâul Bârsa, amenajarea intrării pârâului Beselcin în incinta aeroportului şi amenajarea descărcării canalului de desecare în canalul colector Beselcin.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2021

Sus