Oferte locuri de munca top

Un pod de 35 mil euro va face legatura cu Ucraina

Proiectul de realizarea a unui pod peste Tisa, care va face legătura dintre România și Ucraina, a fost aprobat ieri de Guvern.

Acesta este plănuit să fie realizat în zona Teplița, Sighetu Marmației, județul Maramureș. Proiectarea și execuția acestuia vor costa aproape 35 milioane de euro, echivalentul a aproape 170 milioane de lei. Finanțarea investiției se va face din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat, precum și din alte surse legal constituite, conform indicatorilor tehnico-economici.

Obiectul proiectului este reprezentat de podul nou peste Tisa (până pe teritoriul Ucrainei), poduri de descărcare, drumul de legătură care se desprinde din DN 18, platforme aferente amenajării punctului de frontieră, clădirea şi dotarea funcţională a punctului vamal.

În prezent, podul de lemn existent peste râul Tisa între Sighetu Marmaţiei şi Solotvino Ucraina, este destinat traversării pietonilor şi autovehiculelor mici cu tonajul maxim de 3,5 tone, având o singură bandă de circulaţie. Acest pod nu poate asigura un tranzit de mărfuri eficient. Singurele rute de transport marfă cu Ucraina sunt fie prin vama Halmeu din judeţul Satu Mare, fie prin vama Siret din judeţul Suceava.

Proiectul include realizarea unui drum de legătură ce va avea o lungime totală de 1,2 km. Acesta se desprinde din DN 18, km 69+200, unde este prevăzută amenajarea intersecţiei de tip giratoriu. Accesul în și din ţară se va face pe câte cinci benzi pentru fiecare sens de circulaţie, o bandă pentru autobuz/autocar/microbuz, două benzi pentru autoturisme şi două benzi pentru tiruri.

Valoarea totală a investiției este de 168.726 mii lei, din care lucrările de construcții și montaj se ridică la 137.154 mii lei.

Durata de execuție a obiectivului de investiții este de 24 de luni.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus
Translate »