Oferte locuri de munca top

Va fi conectata autostrada Timisoara – Moravita cu Serbia

Guvernul urmează să aprobe astăzi acordul cu Guvernul Republicii Serbia privind stabilirea conexiunii dintre Autostrada Timișoara – Moravița (RO) și drumul de mare viteză Belgrad – Vatin (RS).

CNAIR S.A. a semnat deja contractul de finanțare pentru elaborarea Studiului de fezabilitate pentru „Autostrada Timișoara – Moravița”, studiu de fezabilitate finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Încheierea acestui acord interguvernamental este necesară având în vedere faptul că este necesar ca la interconectarea tronsonului autostrăzii Timișoara- Moravița de pe teritoriul României cu tronsonul de drum mare viteză de pe teritoriul Republicii Serbia să fie corelate atât tipul de platformă, cât și punctele de intersecție cu linia de frontieră ale legăturilor de infrastructură rutieră.

O noua varianta ocolitoare va fi realizata cu aproape 18 mil euro

Scopul acordului dintre guverne este de a:

* crea condițiile necesare asigurării unei legături directe prin racordarea Autostrăzii Timișoara – Moravița de pe teritoriul României cu drumul de mare viteză Belgrad – Vatin de pe teritoriul Republicii Serbia;

* stabili punctele de conexiune între cele două drumuri pe linia de frontieră comună româno-sârbă;

* reglementa condițiile tehnice de realizare a joncțiunii rutiere între cele două drumuri.

În baza Acordului se va înființa un Grup de lucru la nivel de experți care se va reuni alternativ, pe teritoriile statelor părților contractante.

La reuniunea Grupului de lucru vor putea participa specialiști ai ambelor părți contractante în domeniul proiectării, construirii, întreținerii și managementului de drumuri și poduri precum și alți specialiști, după caz.

Legătura Timișoara – Moravița conectează partea de vest a țării cu Belgrad și regiunea centrală din Republica Serbia și, mai departe, cu sudul Europei (Croația, Slovenia, nordul Italiei, sudul Franței), prin Autostrada E70.

Segmentul rutier Timișoara – Moravița face parte din rețeaua TEN-T centrală de pe teritoriul României și, conform Master Planului General de Transport al României (MPGT), urmează să se conecteze la coridorul IV Pan-European prin legătura acestuia cu Autostrada Transcarpatica A1 (Nadlac-Timișoara-București- Constanța).

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2021

Sus
Translate »