Oferte locuri de munca top

Va incepe construirea unui nou pod peste Olt

Amplasamentul viitorului pod peste râul Olt din localitatea Voila, județul Brașov, a fost predat ieri către constructor. Nu a fost o sarcină ușoară pentru autorități să găsească un constructor pentru această lucrare. Trei proceduri de achiziţie au fost lansate de administraţia judeţeană în 2019 – toate anulate din lipsă de competitori, și abia la cea de-a patra, demarată în iunie 2020, s-au înscris doi operatori economici.

În urma evaluării, comisia a declarat câştigătoare oferta prezentată de Asocierea Con-A SRL – Con-A Operations SRL – Drum Inserv SRL, pentru contractul de execuție „Pod peste râul Olt pe DJ 105 la km 0+660, în localitatea Voila”.

Contractul cuprinde demolarea podului situat pe DJ 105 şi construirea unui pod nou, cu o lungime de 93.95 m şi o lăţime totală de 13.50 m.

Contractul prevede executarea următoarelor lucrări:

* lucrări de refacere a albiei Oltului în amonte şi aval;

* construirea rampelor de acces;

* amenajarea drumului pe lungimile minime necesare;

* devierea rețelelor de utilități din amplasament;

* refacerea utilităților pe noua structură;

* lucrări pentru siguranţa circulaţiei.

Lucrările propriu-zise vor începe în luna aprilie, fiind precedate de activităţile de organizare a şantierului şi de producţie a materialelor necesare, după cum a transmis Todorică Şerban, vicepreşedintele CJ Brașov.

Podul are o importanță strategică şi reprezintă calea principală de acces între Gara Voila şi Poligonul NATO de la Cincu. De aceea, conform proiectului, noua construcţie are prevăzută o durată de exploatare de 95 de ani.

Durata de realizare a contractului este de 28 de luni, însă constructorul şi-a propus să facă toate eforturile pentru a finaliza lucrările până la 31 decembrie 2021.

Valoarea totală a contractului pentru execuţia proiectului este de 15.656.698 de lei, din care 14.422.685 de lei sunt bani accesaţi prin PNDL, iar diferenţa de 1.234.013 de lei este asigurată din bugetul judeţean.

Proiectul este o investiție a CJ Braşov, fiind finanţat în cadrul etapei a II-a a Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus
Translate »