Oferte locuri de munca top

Vanzarile de produse alimentare si nealimentare, in crestere

Afacerile din comerț și-au revenit parțial după căderile din perioada stării de urgență. Cele mai afectate rămân benzinăriile. Cel mai bine au mers vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun. Dar, și vânzările de produse nealimentare au revenit pe creștere în luna iunie.

Astfel, în luna iunie cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul s-a ridicat peste nivelul celei din luna similată a anului trecut.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a fost mai mare cu 0,9% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în iunie 2010 față de iunie 2019, potrivit datelor INS

În primul semestru, afacerile din afaceri din comerţul cu amănuntul au variat cu 0,3% față de volumul din din perioada similară a anului trecut, ca serie ajustată.

Iunie 2020 comparativ cu iunie 2019

Majorarea cu 0,9% a volumului cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie ajustată, a fost influențată de creșterile înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+6,4%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,9%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 10,3%.

Semestrul I 2020 comparativ cu semestrul I 2019

Variația de 0,3% a volumului cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată, s-a datorat creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,7%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+0,5%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 9,9%.

 

 

 

Citiți și:

Cat costa manopera pentru lucrari de termoizolatii

Ce speranta are viitoarea statie de metro din Berceni

Un producator de materiale de constructii investeste intr-o noua unitate

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

Sus
Translate »