Erdbewegung-Osteuropa

Viitoare cladire cu 11 etaje in zona de parc

Pentru un teren încadrat parțial în subzona ”parcuri, grădini, scuaruri şi fâşii plantate publice”, proprietarul cere aprobarea Primăriei București pentru a putea construi acolo o clădire cu 11 etaje.

Terenul se află pe strada Povestei, între Calea Văcărești și Delta Văcărești. Acest teren aparține Mărioarei Micşunescu, cunoscută și pentru faptul că a intrat în posesia unui teren din Parcul Tineretului, pe care ulterior l-a vândut.

Destinaţia zonei în care se află strada Povestei, stabilită prin PUG al municipiului Bucureşti, este parţial în CB3, subzona polilor urbani principali, şi parţial în V1a, subzona parcuri, grădini, scuaruri şi fâşii plantate publice.

Indicatorii urbanistici pentru zona respectivă (V1a) sunt: Procent de Utilizare a Terenului de 15%, Coeficient de Utilizare a terenului de 0,2 mp ADC mp teren și regim maxim de înălțime Parter + 2 Etaje.

Proprietarul cere Primăriei Municipiului București să îi aprobe POT de 50%, CUT de 3,5 mp ADC mp teren și regim de înălțime Subsol + Parter + 11 Etaje, cu înălţimea maximă de 45 m.

Noul proiect de lângă Delta Văcărești prevede realizare de construcții pe un teren cu suprafaţa de circa 9 mii mp.

Documentaţia propune o suprafaţă construită maximă de circa 4.500 mp şi o arie desfăşurată maximă de aproape 31.500 mp.

Proiectul prevede că ”spaţiile verzi la sol vor ocupa aria de 1.397 mp, iar suprafaţa spaţiilor verzi la nivelul teraselor / peste placă este de 698 mp”.

Amplasamentul este traversat de str. Costache Stamate, cu profil propus de 35 m, terenul fiind afectat în proporţie de 30%. Suprafaţa de teren afectată de trama stradală propusă este de 2 mii mp.

 

 

 

Citiți și:

Apartementele finalizate acum ar putea fi oferite spre inchiriere

Birouri si spatii comerciale, proiect al unor dezvoltatori locali

Ansamblu mixt din Capitala, in autorizare

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2020

Sus
Translate »