Oferte locuri de munca top

Zeci de locuinte, dezvoltate de persoane fizice necunoscute

Dezvoltarea proiectelor rezidențiale rămâne o afacere foarte bănoasă chiar și pe perioada pandemiei. Aceasta mai ales când dezvolți ca persoană fizică.

Cum nu există reglementări privind construirea și vânzarea de locuințe către populație, cumpărătorii sunt practic lipsiți de orice protecție împotriva abuzurilor.

În plus, unele primării, cum este Primăria Sectorului 1, protejează identitatea dezvoltatorilor invocând GDPR, deși aceștia fac în realitate activități comerciale oferind produse imobiliare publicului larg.

Nu vorbim de cel care își construiește o casă, ci de aceia care construiesc și vând zeci de apartamente.

Practica acestor primării este cu atât mai ciudată cu cât marea majoritate a autorităților publice locale nu invocă GDPR ca să ascundă datele pe care, conform legii, trebuie să le facă publice.

Prezentăm mai jos câteva proiecte rezidențiale, recent aprobate spre a fi dezvoltate, în Sectorul 1 al Bucureștiului, de către persoane fizice necunoscute.

str. Amiral Horia Măcelaru nr. 24B

Pe un teren cu suprafaţa de 500 mp a fost aprobată construirea unui bloc cu locuinţe colective cu regim de înălţime Subsol + Demisol + 8 Etaje duplex.

Documentaţia propune o suprafaţă a construcţiilor (proiecţia etajului 1 pe teren) de 216 mp, iar pentru carosabil / suprafeţe pietonale a fost prevăzută aria de circa 163 mp. Spaţiul verde pe teren natural va ocupa suprafaţa de 100 mp.

Procentul de ocupare a terenului este de 45%, iar coeficientul de utilizare a terenului este de 4 mp ADC/mp teren, cu o înălţime maximă de 40 m.

Proiectant este compania Polysemy SRL.

str. Jandarmerie nr. 3C

Pe un teren cu suprafaţa de 1.868 mp a fost aprobată construirea unei clădiri cu 23 de apartamente, spaţii pentru birouri şi comerţ. Regimul de înălţime propus este Subsol + Parter + 4 Etaje + Etaj 5 retras.

Potrivit documentaţiei, suprafaţa construită va fi de circa 787 mp, în timp ce pentru circulaţii a fost prevăzută aria de 321 mp. Spaţiile verzi vor ocupa 373 mp, iar suprafaţa de teren ce urmează a fi expropriată este de 385 mp.

Suprafaţa construită desfăşurată propusă este de maximum 4.550 mp, spaţiile pentru birouri vor avea o suprafaţă utilă de 122 mp, iar cele pentru comerţ, o arie utilă de 30 mp.

Procentul de ocupare a terenului propus este de 45%, iar coeficientul de utilizare a terenului propus este de 2,45 mp ADC/mp teren.

Proiectant este compania SDH Arhitecture SRL.

şos. Chitilei nr. 11A

A fost aprobară construirea unui bloc cu locuinţe colective, ce va cuprinde 43 de unităţi locative. Blocul va avea Subsol + Parter + 4 Etaje + 5-6 Etaj retras și va fi construit pe un teren cu suprafaţa de 1.132 mp .

Documentaţia propune o suprafaţă construită de 678 mp şi o arie desfăşurată de 3.958 mp. Trotuarele / platformele vor ocupa suprafaţa de circa 226 mp, iar pentru spaţii verzi a fost prevăzută aproximativ aceeaşi suprafaţă.

Pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii sunt propuşi următorii indicatori urbanistici: POT de 60% şi CUT de 3.5 mp ADC/mp teren.

Proiectant este compania Sistem C SRL.

şos. Chitilei nr. 7

Blocul cu locuinţe colective, aprobat să fie construit la această adresă, va cuprinde 63 de apartamente.  Regimul de înălţime este 2 Subsoluri + Parter + 3 Etaje + Etaj 4 + 5-6 Etaje retrase.

Terenul alocat are suprafaţa de 1.688 mp.

Potrivit documentaţiei, aria construită va fi de 1.012 mp, iar cea desfăşurată, de 5.900 mp. Trotuarele şi platformele vor ocupa suprafaţa de 338 mp. Aceeaşi suprafaţă a fost prevăzută şi pentru spaţii verzi.

Procentul de ocupare a terenului propus este de 60%, iar coeficientul de utilizare a terenului propus este de 3.5 mp ADC/mp teren.

Proiectant este compania Sistem C SRL.

 

 

 

 

Citiți și:

Continua planurile de investitii ale unor dezvoltatori romani

Procedura de atribuire a unui contract de 50 mil euro continua

Bloc turn cu peste 90 de apartamente, propus in Bucuresti

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2020

Sus