Oferte locuri de munca top

Lucrarile la cartierul de locuinte Henri Coanda vor fi finalizate anul acesta

Dupa 10 ani de cand au fost incepute dar abandonate, lucrarile la cartierul de locuinte Henri Coanda vor fi finalizate anul acesta, promite Primăria Capitalei. Primul lot in luna mai, al doilea in luna septembrie.

Asta după ce, într-un document oficial, Primăria Municipiul București susținea că ”nu poate întreprinde nici un demers la acest moment pentru recepționarea acestor Iucrări, ”întreaga responsabilitate pentru finalizarea lucrărilor fiind a antreprenorului general”. (Vezi articolul De ce intarzie lucrarile pentru utilitatile ansamblului Henri Coanda , publicat săptămâna trecuta de ARENA Constructiilor).

Acum, primarul general, Gabriela Firea, a anunțat că a fost semnat Actul Aditional pentru Lotul 2, in cadrul unei sedinte de lucru cu responsabilii de acest proiect.

Obiectivul denumit „Realizarea reţelelor publice de alimentare cu apă, canalizare, iluminat public, precum şi a drumurilor aferente Ansamblului de locuinţe Henri Coandă sector 1”, este impartit in doua loturi si vizeaza introducerea retelelor cu alimentare cu apa, canalizare, iluminat public si drumuri aferente ansamblurilor de locuinte.

Lotul I cuprinde un numar de 27 de strazi, iar lucrarile sunt finalizate in proportie de 85%.

Gabriela Firea a mai explicat: „S-au finalizat lucrarile la reteaua de alimentare cu apa, rețeaua de canalizare menajeră şi pluvială (inclusiv bazinele de retenție ape pluviale şi stațiile de pompare aferente), colectorul de canalizare si iluminatul public. S-au asfaltat 19 strazi si urmeaza asfaltarea celorlalte 8 străzi. Data estimată pentru finalizare este mai 2020.

In ceea ce priveste Lotul II, acesta cuprinde un numar de 23 de strazi. Pentru acest lot am semnat un act aditional care ne permite continuarea si finalizarea lucrarilor.

Pe 17 strazi au fost executate retelele de alimentare cu apă, canalizare menajeră și pluvială in proportie de 50%, incluzând și lucrările de construcție ale bazinului central de retenţie ape pluviale.
Data estimată de finalizare a lucrărilor este luna septembrie 2020”.

Valoarea lucrărilor pentru cele două loturi atribuite este de aproximativ 40 de milioane de euro, dintre acestia 10 milioane de euro vor fi finantate din fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2020).

 

 

Citiți și:

Ansamblu cu 480 de apartamente, in autorizare, in Bucuresti

Viitoare spatii industriale, cu aproape 7 mii mp sc

Proiect rezidential aprobat, intr-o zona unde vor fi hectare intregi cu locuinte

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

 

Un comentariu;

 1. Anonim said:

  Dupa decizia instantei prin care au impus primariei „obligatia de a face” s-au licita lucrarile si s-au semnat in sfarst contractele de lucrari in 2013. Abia in 2016 au dat ordin de incepere pentru Lotul 1, cu termen contractual de finalizare a lucrarilor in martie 2017.
  De atunci cei de la primarie ne anunta perpetuu ca termina lucrarile in fiecare an, ba in 2017 ba in 2018 ba in 2019 si acum iar le termina si in 2020. Cine ii mai crede? Intarzierile se pare ca se datoreaza in primul rand faptului ca au intarziat platile pentru etapele finalizate ale lucrarilor, obligand constructorul sa se opreasca din lipsa de bani.
  Bugetele fanteziste lipsite de orice simt practic, care nu s-au putut implementa ca si tot felul de cheltuieli directionate predilect catre tot felul de inventii aberante, chermeze si bordurici, in loc sa se concentreze resursepe pe infrastructura urbana atat de necesara bucurestenilor.
  A corelat doamna Firea lucrarile din lotul 2 cu cele pentru reteaua de gaze din lotul 2 ca sa termine in septembrie?
  Aceste declaratii nu pot fi percepute altfel decat alte minicuni, uzuale. Primaria nu are nici o responsabilitate pentru sumele imense acumulate luna de luna pentru despagubiri, nici pentru lipsirea proprietarilor de posibilitatea de a se muta in casele platite din credite.
  Astfel de declaratii mincinoase s-au facut in permanenta. Din pacate nu ne putem baza pe o autoritate locala responsabila si profesionista pentru ca aceasta nu exista. Se pare ca aceasta entitate este doar o adunatura de nepoti, veri si cumetri irespinsabili si incompetenti.

Sus
Translate »